Екскурзия от Бургас до Турция - Еврони Тур ЕООД

Двудневна екскурзия до Чорлу - Одрин - Лозенград от Туристическа агенция Дари-Дарина Ганева



ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧОРЛУ - ОДРИН - ЛОЗЕНГРАД

Одрин се явява входа на Турция за западния свят, това е първата спирка на новодошлите от Европа. Този красив град е известен с множеството джамии с елегантни куполи и минарета, които разкриват гледки от цялата провинция. Един от най – важните паметници на древността е Селим джамия или джамията Селимийе.
Не само джамии могат да бъдат част от туристическата обиколка. Историята на града е доста богата. Има и атрактивни дворци – най – видния от тях е „Двореца на империята“ или Одринския дворец – построен е при властването на Мурат II. Християнското наследство също е оставило своите следи – там се намират две български православни църкви – Св.Георги (от 1880г.) и Св.Св. Константин и Елена (от 1869г.). Ако сте почитатели на музеите също имате голям избор.
Лозенград е разположен в европейската част на днешна Турция. Само на 20 минути от красивото и уютно Малко Търново, в политите Странджа планина. 

ВИП ваучерът е за ЕДИН човек и включва:

  • Транспорт с луксозен автобус;
  • Пътни и гранични такси
  • Туристическа застраховка с лимит 5000 евро
  • Нощувка със закуска и вечеря в ресторант
  • Екскурзовод по време на пътуването

Цената НЕ включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер

*Препоръчваме да закупите десерти от Одрин, тъй като цените са по-високи в Лозенград.

1. ден:
06.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. "Булаир" - срещу химическото чистене. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Почивка от турската страна на границата. Отпътуване за Чорлу. Около 11:00ч. посещение на магазина към фабриката за спално бельо (вкл. детско и бебешко), хавлии, халати, покривки и пердета „TAЧ”. 12.00 ч. отпътуване посещение на фирмен магазин на Крос и Аутлет център Авантаж, където има представителни магазини на фабриките около Чорлу на известни турски и чуждестранни марки. Отпътуване за Одрин 13.30ч. Одрин се намира на 100 км. от Чорлу. Посещение на българската църква “Св.Георги”- базилика, построена през 1880 година в типичен късно-Възрожденски стил. Настаняване в хотел Açıkgöz 2*, разположен в историческия център на Одрин. Следобед разходка из града с екскурзовод. Групата се отправя към най-посещаваната забележителност в града, от десетилетия насам, прословутата джамия Селимие-шедьовърът на известния османския архитект Синан. Построена през 1574 г., тя се счита за едно от най-високите постижения на ислямската архитектура. След разходката групата се отправя към заведението, в което ще се вечеря, намиращо се близо до хотела - Balkan piliç.

2. ден:
Турска закуска в хотела. Отпътуване за мемориален комплекс в чест на Шукри паша. Разглеждане на комплекса. Възможност за посещение на музея на здравето. Тук нагледно може да се види как са се обучавали студентите по медицина преди повече от 5 века, как са се лекували псхичноболните, както и как е функционирало социалното подпомагане по онова време. Посещение на склад за перилни препарати и магазини за сладости. Отпътуване за Лозенград. Градът е основан в годините на османското владичество от българи преселници от Странджанско и Средногорието. Днес е важен транспортен възел в Османската империя. Наричат го още Градът на 40-те църкви. Свободно време в центъра на Лозенград,  където има множество магазини с турски сладкиши, баклави, локуми и деликатеси. Имате възможност да посетите магазин за дрехи Panayir Export, откъдето можете да купите на изгодни цени спално бельо, хавлии, олекотени завивки, шалтета, дрехи (дамски, мъжки, детски), перилни препарати. Време за пазар. Отпътуване за България. Почивки по пътя. Пристигане надвечер.

Плащане

  • Плащането на ваучерите се извършва само и единствено в сайта на VIPoferta.bg.
  • В противен случай Vipoferta.bg не носи отговорност за предлаганата услуга.
  • В случай, че ви предложат да платите на място моля уведомете ни ТУК

Условия на офертата

  • ВИП ваучерът трябва да се закупи преди датата на изтичане на офертата.
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери.
  • Валидност на ваучера: от 09 до 10 юни 2015г.
  • Изисква се предварително запитване за свободни места на телефони: ******и ******.
  • Вижте всички Общи Условия.

Еврони Тур ЕООД

Гр. Бургас
Ул. Успенска №1

Моб: ******
Тел: ******
E-mail: darina_kamburova@abv.bg

Офертата за екскурзия 2015 е предоставена от Туристическа агенция Дари-Дарина Ганева

Коментари
Валидност на ваучера: Валидност на ваучера: от 09.06.2015 до 10.06.2015

ЗАПИТВАНЕ ЗА
РЕЗЕРВАЦИЯ

Телефон за резервации 088 505 8888
Тел. за запитване и резервации 088 505 8888

Още оферти:

За да видите данните за контакт, трябва да сте регистриран потребител.