Майски празници до Йонийски острови - Хай Травъл ООД

Петдневна екскурзия до Остров ЛЕФКАДА, обиколка на остров КЕФАЛОНИЯ и настаняване в топ хотел от Хай Травъл



Един живот не стига земята да пребродиш, но остров да обходиш – ДА! Какво по-хубаво от това да прекараш ваканцията си на парче суша, заобиколено от вода? Предлагаме Ви да опознаете в детайли най – известните и предпочитани Йонийски острови:
остров ЛЕФКАДА и остров КЕФАЛОНИЯ.

Остров Лефкада или още наричан - белият остров е четвърти по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнания на основната суша посредством тесен провлак, а коринтяните допълнително улеснили достъпа, прокопавайки и канал. Днес, ние достигаме до острова през изграден тунел под морето, свързващ го с основната суша, а преминавайки по подвижен мост се озоваваме директно в приказната едноименна столица на острова – Лефкада

ВИП ваучера включва:

  • Транспорт и транспортни разходи с автобус лицензиран за международни превози
  • Три нощувки в хотел Аполо 3* на о-в Лефкада, курорт Василики
  • Три закуски
  • Три вечери
  • Екскурзия в град Лефкада – бонус!
  • Екскурзия до град Парга – бонус!
  • Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина
  • Водач от агенцията

Ваучерът не включва:

  • Екскурзия: с обиколка на остров Кефалония и вкл. билет за пещера Мелисани – 20.00 евро (мин.20 туриста)
  • Островно приключение – 7 Йонийски острова – целодневен круиз – 25.00 евро (мин. 20 туриста)

Хотел Аполо 3* се намира в град Василики, на 100 метра от най-близкия плаж, известен сред сърфистите. Разполага с открит басейн, бийч бар и ресторант. Предлага елегантни стаи със собствен балкон с изглед към морето. Всяка стая включва своя собствена баня с душ, климатик, плоскоекранен телевизор и безплатен Wi-Fi интернет.

Програма:                                              
1 ден: София – остров Лефкада – курорт Василики
Отпътуване от София в 22:00 часа от храм-паметник „Александър Невски“ . Нощен преход: София – Дупница – Благоевград – Сандански – Кулата – остров Лефкада.

2 ден: Сутринта пристигане на острова. БОНУС -  разглеждане на столицата Лефкада. Разглеждане на манастира „Св. Богородица Фанеромени” и нейната чудотворна икона. Запознаване със светата обител и възможност за уникални панорамни снимки на столицата и нейните околности от висотата, на която се намирате.  Екскурзията ни продължава по западното крайбрежие на остров Лефкада, щедро дарено от Природата с уникални пясъчни плажове, контрастиращи с лазурно синьо море, преливащо в тюркоазено зелено. Наслаждаваме се на селището AGIOS NIKITAS - уникално съхранено традиционно селище, разположено в  подножието на вековна маслинова гора, в което е забранено придвижването с автомобили. Красотата на Agios Nikitas се допълва от пленителния пясъчен плаж MYLOS. Само на 2 км. след чаровния плаж MYLOS, сетивата ни пленява плаж KATHISMA, мамейки туристите с дълга пясъчна ивица, контрастираща с кристално чисто море и цялото това творение на Природата, приютено в прегръдката на впечатляващи скали.
След обяд отпътуване за Василики. Настаняване в хотел Аполо 3* в град Василики . Вечеря. Нощувка.

3 ден: о-в Лефкада – остров Кефалония: Фискардо – Асос – плаж Миртос – пещера Мелисани – Сами
Закуска. Свободно време във Василики или по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до остров Кефалония с автобус и ферибот. В този ден ще Ви запознаем с най - големият от седемте Йонийски острова – о-в Кефалония, ползващ се със славата на райско кътче с кристално синьо море, златни пясъчни плажове, уникални църкви и пещери и изкусителна кухня, които карат туриста да се чувства най-малкото различно.
В 09:00 часа сутринта отплаваме за остров Кефалония и пристанището Фискардо (пътуването трае 1:30 мин.). От пристанището Фискардо започва нашето пътешествие с автобуса по живописен крайбрежен път с дивни гледки, през китни селца до земите на окръг Pilaros, в превод „страж на входа“ към острова. Пресичайки живописната територия защитена от две планини и двата залива на Myrtos и Agia Efimia, ще спрем за фотопауза при АСОС, определян като единствена и уникално неповторима панорама на острова. Намирайки се все още под давлението на прекрасната панорама на Асос, буквално след един миг ще се озовем пред спиращата дъха гледка към най-фотографираният плаж на Кефалония – МИРТОС. След фотопаузата от висотата, на която се намираме, пътят ни продължава до SAMI – антична могъща град-държава и днешен истински феномен със своите 17 на брой разкрити пещери, от които - една от най-интересните е пещера MELISSANI, пещерата на Нимфите. Посещение  в пещерата и омайващо безвремие на лодка във водите на езерото й. Свободно време за разходка, обяд по желание или покупка на сувенири в Сами – важно и голямо пристанище на остров Кефалония. Привечер завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден остров Лефкада: НИДРИ и круиз островно приключение - 7 Йонийски острова
Закуска. Свободно време във Василики или по желание и срещу допълнително заплащане целодневен круиз от пристанището Нидри на луксозен круизен кораб с включен обяд от барбекюто на Капитана с чаша вино. В този круиз има не само романтика, но и тръпка от усещането, че сякаш сте в ролята на Робинзон Крузо, и откривате, пък макар и само за себе си, непознати места, дивни кътчета и хора. Модерният круизен кораб ни отвежда до световно известният плаж „Порто Кацики“, където ще се потопим в лазурно сините води на морето, галещи ослепително белият пясък. Ще акостираме на остров Итака, островът на Одисей за разходка, ще продължим до остров Кефалония с разходка във Фискардо, до остров Меганиси с пещерата на Папа Николио и ще се къпем в залива на остров Скорпио – частният остров на корабния магнат Аристотелис Онасис. Завръщане в хотела около 19:30 часа . Вечеря. Нощувка.

5 ден: остров Лефкада – Парга – София
Закуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. БОНУС - по пътя разглеждане на Материка и Йонийско крайбрежие с разходка в дивната Йонийска Принцеса – ПАРГА. Престой около час в живописното градче. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Плащане

  • Плащането на ваучерите се извършва само и единствено в сайта на VIPoferta.bg.
  • В противен случай Vipoferta.bg не носи отговорност за предлаганата услуга.
  • В случай, че ви предложат да платите на място моля уведомете ни ТУК

Условия на офертата

  • ВИП ваучера трябва да се закупи преди датата на изтичане на офертата.
  • Доплащания:
  • Дете до 3.99г се настанява безплатно, заплаща само място в автобуса 80.00 лева
  • Дете от 4 до 11.99г с двама възрастни доплаща 80.00 лева за транспорт и 60.00 лева за 3 нощувки със закуски и вечери
  • Доплащания за допълнителни екскурзии:
  • Дете до 2.99 г – безплатно
  • Дете от 3 до 9.99г заплаща 50% от цената за възрастен
  • Необходима е предварителна резервация в туристическа агенция „Хай Травел“ на тел: ******, ******.
  • Валидност на ваучера: дати на пътуване:
  • от 21 май до 25 май 2015г.
  • Вижте всички Общи Условия.

Хай Травъл ООД

Хай Травъл ООД
Гр. София, бул. Ситняково 35, ет.2, ап.3
Телефон: ******; ******
Email: reservations@hitravel.eu
Website: www.hitravel.eu

Офертата предоставена от Хай Травъл ООД

Коментари
Валидност на ваучера: Валидност на ваучера: от 21.05.2015 до 25.05.2015

ЗАПИТВАНЕ ЗА
РЕЗЕРВАЦИЯ

Телефон за резервации 088 505 8888
Тел. за запитване и резервации 088 505 8888

Още оферти:

За да видите данните за контакт, трябва да сте регистриран потребител.