Екскурзия до Гърция - "Ник Уейс" ООД

Екскурзия до Солун и Кавала с две нощувки в Аспровалта от Ник Уейс ООД



Солун е град с богата история и вълнуващо настояще големи улици, паркове и площади осигуряват приятни зелени площи и редици с дървета. Има стари къщи и неокласически сгради, които стоят рамо до рамо с модерните конструкции. Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство. Градът е популярен и със страхотната си кухня - никой не може да устои на вкусните сладки и пайове, не пропускайте да посетите някоя от многото таверни, които предлагат традиционни гръцки ястия.

Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула. Други по известни са църквата Св. Димитър, градската крепостна стена, арката на Галерий, ротондата Св. Георги и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

Византийски църкви, римски конструкции, модерна архитектура, интензивен нощен живот и впечатляващи плажовe - всичко това е Солун.

Кавaла се намира в Северна Гърция, в подножието на планината Символон. Разположен на брега на Егейско море, край защитен от морските бури залив, градът е главно пристанище на Източна Македония и има изглед към остров Тасос, откъдето са дошли първите заселници тук. През вековете името на града се е променяло, но той неизменно е бил свързан с мореплаването и търговията.

ВИП ваучера включва:

  • Транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
  • Туристическа програма в Солун
  • Две нощувки със закуски и вечери в студио в Аспровалта
  • Пътни и гранични такси
  • Придружител от агенцията по време на цялото пътуване


ВИП ваучера не включва:

  • Разходи от личен характер
  • Входни такси за туристическите обекти
  • Медицинска застраховка 3,00 лв.

 

Курортът Аспровалта е известен с красивите си плажове, вечнозелените планини с гъста растителност, езерото и реките в областта. Намира се на своеобразния кръстопът на северна Гърция, в най-източната граница на община Солун, на 75 км по международния път Е75 Солун- Кавала. Областта на Аспровалта е една от най- добрите туристически дестинации, дължащо се на плажовете наградени със син флаг, удивителната природна среда, разнообразни качествени услуги и забележителности.

Хотел Александър Хаус* може да ви предложи тишина и уют. Разположен е на 3км от Аспровалта. Състои се от 21 студия, всяко е със спалня и едно единично легло, хладилник, телевизор, тераса и санитарен възел .Хотела разполага и с 4 студия за семейства с повече деца.

Програма

1 ден: Отпътуване от София в 6.00 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – Дупница – Сандански – Петрич – Солун. Пристигане в Солун около обяд. Туристическа програма в града: Бялата кула – символ на Солун, построена от Сюлейман Великолепни и служила през вековете като отбранителна кула и затвор, а днес музей; паметника на Александър Македонски, по-известен като Александър Велики – един от най-великите пълководци в историята; Археологическия музей, комплекса Галериус, църквата “Св. Димитър” – най-голямата православна църква в Солун, тук се намират мощите на Свети Димитър – покровителя на града; Агората. Свободно време за самостоятелно разглеждане. Отпътуване за Аспровалта. Настаняване в хотел.Вечеря. Нощувка.

2 ден: Закуска.Свободно време за плаж и разходки.Вечеря.Нощувка


3 ден: Закуска. Екскурзия до Кавала. Туристическа програма: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмед Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550г на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 60 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Отпътуване за България. Връщане в София вечерта.

Необходими документи:

  • Лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
  • За деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.


Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

Офертата е предоставена от нашия партньор - "Ник Уейс" ООД

Плащане

  • Плащането на ваучерите се извършва само и единствено в сайта на VIPoferta.bg.
  • В противен случай Vipoferta.bg не носи отговорност за предлаганата услуга.
  • В случай, че ви предложат да платите на място моля уведомете ни ТУК

Условия на офертата

  • ВИП ваучера трябва да се закупи преди датата на изтичане на офертата.
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери.
  • Валидност на ваучера: от 27 до 29 септември 2013г.
  • Изисква се предварителна резервация на тел: ******; ******.
  • Лиценз: № РК-01-658
  • Вижте всички Общи Условия.

"Ник Уейс" ООД

Гр. София 
Бул. "Мария Луиза" №95
Моб: ******
Моб: ******  
E-mail: office@nikways.com
Website: www.nikways.com
Facebook: Туристическа Агенция Nik Ways

Офертата е предоставена от нашия партньор - "Ник Уейс" ООД

Коментари
Валидност на ваучера: Валидност на ваучера: от 27.09.2013 до 29.09.2013
Тел. за запитване и резервации

Още оферти:

За да видите данните за контакт, трябва да сте регистриран потребител.