Екскурзия до Албания - Бамби М Тур

Четиридневна екскурзия до Албания/ Адриатическо крайбрежие и Македония от БКБМ



АЛБАНИЯ /АДРИАТИЧЕСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ/ и МАКЕДОНИЯ

Албания е разположена на Балканският полуостров, на Адриатическо и Йонийско море. Смесицата от различни цивилизации и култури правят тази Европейска страна уникална, доказателство са многобройните замъци и крепостни стени. Албания е една от най-новите световни, туристически дестинации  и последната екзотика в Европа. Богатството на Албания е топлия средиземноморски климат и тюркоазеното море, прекрасните плажове, снежните планини и водопади, множеството езера и реки пълни с риба, трудолюбивото и приятелски настреоено население.

ВИП ваучера е за ЕДИН човек и включва: 

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Три нощувки със закуска
  • Екскурзоводско обслужване
  • Гранични такси за Албания, магистрални такси и паркинги
  • Здравна застраховка/над 65 години доплащане по 1.50 лв. на ден/

ВИП ваучера не включва:

  • Входните такси за забележителностите
  • Екскурзии и вечери по желание

Програма:

Първи ден
Сутринта 04.00 часа тръгване от България през Гърция, по Виа Егнатия до Янина (10 км от границата) и влизане в граничния и голям град Аргирокастро (Гирокастер), Южна Албания. Пристигане в Гирокастер. По желание обяд в стария град в локал с разнообразна местна кухня. Градът е със смесено население, но повече християнски, с много хубава стара градска част в листата на ЮНЕСКО, има крепост на Али паша Тепелена; в близост 2 до 8 км - селца с гръцко население и тук-там стари църкви. Тук може да се закупи натурално сирене, кашкавал, вино, албанска натурална гроздовица, туршии. Отпътуване от Гирокастер в северна посока към Берат (зеленчуков регион, много маслини, които се изнасят за пазара в Елбасан). По пътя: Балша (Борисовата базилика с надписа за кръщението на княз Борис І) и манастирът Арденица (с прекрасни и добре реставрирани стенописи, най-старото изображение на св. Седмочисленици). Вечерта пристигане в Берат. Посещение на албански пазар. Настаняване в хотел. По желние вечеря в традиционен ресторант. Нощувка.

Берат-средновековeн град музей , паметник на UNESCO/ основан през 4ти век пр.н.е. на река Осъм. Антични имена: Антипатрея, дадено му от Касандър в чест на неговия баща Антипатър. Византийците наричат града Пулхериополис "хубав град", през Средните векове българите го наричат Бялград. Старият град е известен с Отомонската архитектурата на къщите с много прозорци/известен с името „градът на хилядите прозорци”/. В Берат ще видим: крепостната стена,ортодоксалната църква Св. Мария, църквата Св. Триада построена върху езически храм, останките от Бялата джамия, стария град, иконографския музей Онуфри с уникална колекция от икони и утвар и др.При възможност да се вмести в програмат ще посетим Манастира Рождество Богородично- построен през1282. В миналото е бил духовен център на православието. Има стенописи на Св. Седмочисленици и Св. Йоан Кукузел. Неповторимо е усещането при влизане в това свято място.

Втори ден
Закуска. Отпътуване за Елбасан. Настаняване. Еднодневна екскурзия по желание Тирана, Дураската ривиера-адриатическо море. Круя е била столицата на арбърийското княжество през ХV в. с владетел Скендербег – легендарната фигура на албанското средновековие. В Круя ще посетите крепостта , пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/. Тирана-автобусна обиколко за разглеждане на забележителностите на Албанската столица: пл. Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула- символ на града, джамията Етем бей, руините на Юстиниановата крепост, двореца на културата и бивш музей на Енвер Ходжа, Националният исторически музей, „забранения град”. Ако има време може да посетите въртящото се кафене на 14-тия етаж на Sky Tower. Заминаване за Дуръс . Пешеходна обиколка на Дуръс /Венецианската кула, Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители/ кандидатства за списъка на UNESCO /, ще видите резиденцията на крал Зогу, крайморския булевард с палмите подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Свободно време. Нощувка .

Трети ден 
Закуска. Отпътуване за Корча (Изток/Югоизток в Албания). Посещение на голям ориенталски пазар /прочутите маслини от Берат и др. краища в Албания/. В Корча се организират посещения на средновековни църкви-пожелание. Настаняване, разглеждане на църквата в Борйе (квартал на Корча). По желание вечеря в близост до хотела. В и около Корча се говори славянски, произвежда се само тук зелена ракия от черница, има винарско и бирено производство, зеленчуци /известен бял продълговат лук/. Нощувка.

Четвърти ден 
Закуска. Посещение на Мосхополи/Воскопойе (ок. 20 км от Корча) - 7 манастири и църкви 17-18 век. Отпътуване за София през Охрид и Скопие. Преминаване на граничният пункт между Албания и Македония. Двучасов престой в Охрид.
Охрид е паметник на UNESCO. Очарованието на града е езерото и уникалната архитектура в Старият град разположен от двете страни на калдъръмените улички в подножието на Самуиловата крепост.Какво може да видите : Стария град и градския площад със стария чинар и местните ресторантчета, античния театър и Самуиловата крепост. В църквата „Св. Климент и Св. Панталеймон” се намират мощите на свети Климент. Според средновековното житие на Свети Климент Охридски, през 886 година цар Борис I изпратил в Охрид светеца със задача да подготви няколко хиляди свещеника, владеещи писменбългарски език, за да замени един ден гръцкия език в богослужението с български.
Отпътуване от Охрид за София през Скопие . Пристигане в София късно вечерта.

Плащане

  • Плащането на ваучерите се извършва само и единствено в сайта на VIPoferta.bg.
  • В противен случай Vipoferta.bg не носи отговорност за предлаганата услуга.
  • В случай, че ви предложат да платите на място моля уведомете ни ТУК

Условия на офертата

  • ВИП ваучера трябва да се закупи преди датата на изтичане на офертата за отстъпки.     
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери с отстъпки.
  • Пътуване на български граждани - с паспорт или лична карта,
  • Деца под 18 години пътуващи без 1 или 2 ма родители трябва да имат нотариално  заверено пълномощно.
  • Агенцията си запазва правото да прави промени в последователността на изпълнение на програмата!
  • Валидност на ваучера: 23-26 Октомври 2014год.
  • За допълнителна информация: ******; ******; ******.
  • Задължително до 2 дни след заплащане на ваучер изпратете на е-майла на Туристическата агенция (bkbm_vip@abv.bg) резервацията за желаната от вас дата със следната информация:трите имена и ЕГН на пътуващите, кода на ваучера, град на отпътуване, телефон за обратна връзка и желаните дати за екскурзията! При неизпълнение на условието, ваучерът се счита за невалиден!
  • След резервиране на дата се подписва договор с фирмата.
  • Удостоверение за регистрация за туристическа дейност N 05135; "Отговорност на туроператора" застр.полица N 0703-900-2013-00001 при ЗАД "ОЗК-Застраховане"АД.
  • Туроператорът сключва застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста" при застрахователен брокер „Брокер Инс”.
  • Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на разглежданите обекти.
  • Туроператорът не носи отговорност за промени в работното време на посещаваните обекти.
    Общите условия може да видите на сайта на фирмата.
  • Вижте всички Общи Условия.

Бамби М Тур

Гр. София
Ул. Раковски 125
Тел: ******
Тел: ******
Тел: ******
Работно време:
понеделник-събота 09-18 часа
E-mail: bkbm_vip@abv.bg
Skype: bkbm_varna
Website: www.bkbm.net


Офертата е предоставена от нашия партньор - "Бизнес Консулт БМ"

Коментари
Валидност на ваучера: Валидност на ваучера: от 23.10.2014 до 26.10.2014
Тел. за запитване и резервации 0894/41 62 77

Още оферти:

За да видите данните за контакт, трябва да сте регистриран потребител.